~~~

Give Me Some Sunshine..
Give Me Some Rain..
Give Me Another Chance..
I Want Grows Up One Again...

nuffnang

~dipersilakan klik~

Followers

~~networkblogs~~

Sunday, March 4, 2012

chapter 1: tanda2 lelaki bakal berubah arah

hehh...ko ape kabor?? aku sihat...heh....
arini senyum je manjang...bukan mental ..tapi sebb 'happy'...wlpn hati aku panas...
******
Ok..perkara pertama yang aku nak korang tahu adalah punca kenapa aku nak tulis entry ni...
sebab musabab pertama adalah sebb mamat ni update blog die..heh...bukan nk bersaing..bukan nak tunjuk hebat...tp menarik jgk isu perbincngan dia (mamat itu) kali ini...


Menurut mamat ni..dia cuba bangkit semula dari kekecewaan yang lalu..katanya menyesal kerana menghancurkan hati kekasihnya suatu masa dahulu...ketika dia sedar akan kesilapannya..dan bersedia 'cleans up everything' si wanita pula nekad meninggalkan dia....

Ironi bukan?  'WHAT GOES AROUND COME AROUND'
"BAK KATA PEPATAH SESAL DAHULU PENDAPATAN..SESAL KEMUDIAN TIADA GUNANYA"  kena betul kt batang idunk ko beb..hahha... 

Mungkin...'maybe just maybe' mamat itu ada sebab2 tersendiri pergi meninggalkan dan datang kembali menuntut...tetapi bagi wanita..itulah perbuatan yang tersangatlah kejam.. di suatu sudut hati aku sendiri aku faham si wanita..tetapi di suatu sudut lagi mungkin tak ....

Bagi aku anggap jela itu hanyalah mainan hidup...ibaratnya bermimpi di siang hari... hahahhaa.. MySpace
******
Sebab musabab kedua sebab aku dah penah ..hampir...melalui saat2 genting tersebut... hehh... siapa dia bukanlah menjadi ukuran sekarang ini kerana apa yang aku cuba sampaikan disini..semoga wanita-wanita diluar sana 'take a note' ... LAUTAN TENANG JANGAN DISANGKA TIADA BUAYA ... 

PELAJARAN PERTAMA : TANDA2 AWAL SEORANG LELAKI MUNGKIN /BAKAL BERUBAH HATI

1) Berjumpa kembali rakan lama: terkenang memori lama ...sebagai contonhya mula teringat panggilan manja dahulukala....

2) Si dia (lelaki) snggup bersusah payah membalas mesej si perempuan tersebut wlpn tengah bekerja..sedangkan dengan kekasih hatinya sendiri tidak seperti itu.... sebagai contoh si lelaki meminta maaf kerana lambat membalas mesej si perempuan.

3)Semakin aktif menambah kenalan di FACEBOOK mahupun laman sosial yang lain..dan kenalan yang dinaik tambah itu pula adalah perempuan... so kamu..kamu,...dan kamu...perempuan dan wanita di luar sana yang mempunyai teman lelaki yang mempunyai dan aktif berfacebooking...tinjau2 la aktiviti mereka....

Hal ini kerana mereka cenderung untuk mengenali perempuan lain walaupun sudah mempunyai teman wanita...ini kisah benar yang pernah terjadi kepada diri aku sendiri..dari situ rumusan dan tinjauan yang aku lakukan..lelaki memang sukar difahami....

Sebagai contoh (memang terjadi) mereka (lelaki) ramai menegur aku di laman sembang(tiada langsung unsur riak takbur disitu) apabila kuselidiki...ternyata di laman profilenya jelas terpamer mempunyai kekasih hati..malahan isteri..tetapi masih 'tergediksss" nak mengorat aku...(dalam erti kata yang lain perempuan lain)

Apabila ku ajukan soalan "asal nak kenal2 sy..awak kan dah ade mkwe?" dijawabnya dgn nada xde rase bersalah langsung  "alah..mkwe2 la...xkan xboleh nk pasang 2..kan lelaki ade kuota 4" menarik bukan jawapan yang mereka berikan??

4) Tanda yang seterusnya...Mereka (lelaki) mula jarang menghubungi anda..apabila ditanya..pelbagai alasan diberikan... "sory la syg...abg bz la" sedangkan sesibuk mereka..mereka boleh lagi membalas msj perempuan lain... pelik bukan??



5) Kalau dulu boleh bergayut di telefon sampai sejam lamanya tapi kini dan lain. Baru bercakap lima saat, dia dah mula buat alasan untuk hentikan perbualan. macam-macam alasan dia beri, jiran sebelah rumah datanglah.. adik menangis mintak susulah.. nak kena beri makan kucinglah.. kena angkat kain di jemuranlah.. pendek kata ada je idea dia. Kadang2..tak sempat anda bukak mulut..si dia sudah pun meletak telefon.


6) Tanda yang paling penting adalah  bila diajak keluar dating, macam-macam alasan yang dia beri.. tak sihatlah… mak xbagi keluar la… kene kemas rumah la Pendek kata 1001 alasan dia berikan pada anda dan sesetengahnya tu pula, alasan memang tak masuk akal langsung..

so anda2 perempuan2 di luar sana...jangan biarkan diri anda menjadi seperti bunga ini....masa anda hot..cantik molek...anda dicumbui bagai nak lemas..tetapi bila layu tak berbau..dibuang begitu sahaja...


jadilah anda seperti pasangan ini..walaupun dinding memisahkan mereka...tetapi cinta mereka tetap teguh seteguh dinding itu

psssttt: entry ini tiada kaitan dengan diri aku.... hanyalah sebagai langkah2 awal..untuk menyelamatkan kaum yang sekaum dengan aku dari menjadi mangsa cinta..xsalah untuk meragui mereka..tetapi janganlah mengongkong...ambillah mana yang baik untuk dijadikan teladan ok....

i love u my readers....mwahhhhh..thanks sudi membaca...
 to be cont...




adios amigos,

3 comments:

Aziri Pauzi said...

LOVE is based on mutual trust.
If you cant have faith in him. you dont deserve his love and he doesnt deserve yours.

No point you keep on stalking him. I dont like people stalking me so much as i dont like stalking. Im sure you feel the same too. Respect everybodys privacy.

There will always be secret among lovers. That what makes love more interesting.

The point is, he is your boyfriend. I repeat, your boyfriend. Not some other bitches boy. Whats the point being jealous when you know that he's yours?

Thus, make him legally yours. Ask him to meet your fam and arrange something. What Im trying to say is, make him your fiancee or sumthin. Coz, for me bf and gf relationship doesnt mean anything serious.

Like, there's nothing concrete about it. Fragile.

Sometimes, try put yourself in his shoes. Are you going to do the same thing? Will you act like him? And does his action reflects what you have done? are you also doing the same thing he is doing, without you realizing it?

Yes. I agree there are some bastards out there who play love like a game. Bunch of retards. But, bear in mind that not all guys are like that.

Im no love expert. But, if you love him and he love you the same way, thing will work out some how.

LOVE conquers all.

"a great guy will always share his secrets with his girl. And sometimes, the reason why he dont do it is because he dont want to hurt the one that they love"

Its normal for people to chat about past things with people from their past. Its the past that connects them together. So,theres nothing wierd about it.

LOVE believer.

putri nur amira elisya said...

hahaha..jwpn dr lelaki..thnks beb ..btol ape yg ko ckp..tp ko xtau the whole story..i'm not kinda bitch..what i'm doing there must be some good reason..btw,...thanks 4 da compliment

Anonymous said...

aziri, u kate ape? U dun like stalking? I rse u kne pkir blk psl 2..kadang2 kte lupe kte bg nasihat kt org tp kte sndri pn wt bnde yg sme kn..? Xgitu mejah? Peace..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...