~~~

Give Me Some Sunshine..
Give Me Some Rain..
Give Me Another Chance..
I Want Grows Up One Again...

nuffnang

~dipersilakan klik~

Followers

~~networkblogs~~

Wednesday, September 26, 2012

ape benda tu??

Assalamualaikum...

Manusia ni macam2..dengki sikit mula la nk buat sumting kt orang yg didengkikan tu. Nak2 orang melayu suke benar la nak dengki2 ni...ish2...

Kisah aku pula lebih kurang bunyinya, jika sebelum ini aku was2 akan hal ni..sekarang sudah sah ada seseorang dikalangan kawanku yang tidak berpuas hati kat aku atau dalam erti kata lain dengki la tu .

Sebelum cerita aku makin panas..

Sila tekan sini..


sekadar hiasan

Jika mggu lepas,banyak perkara pelik jadi kt aku antaranya..hampir setiap pagi akan ade kesan cakaran ditangan ku...selalu aku mendengar bunyi yg pelik tp aku hanya berfikiran +ve..mungkin kucing..angin dll...xkurang jgk badanku kene urut ala2 kerusi urut rest n go tu..

Lagi memilikkan apabila aku kerumah seorg shbtku dimana rumahnya telah dipagar, ttp dtg je aku kt rumh die ptg tu jgk die kene...memang aku dah sedia maklum akan keadaan die yg menderita akibat buatan org..mcm2 gangguan yg dihadapinya dan yg paling teruk benda tersebut memakan isi perutnya..jadi sementahlah die berubat dan rumhnya dipagar hidupnya aman sehinggalah kedtgn aku pd hari tersebut..

nasib la ko burung..jadi hantu

Setelah hal ini terjadi barulah aku mendpt tahu bahawa ad seorg dua shbtku yang turut diganggu ketika bersama dgnku..antaranya mereka mendengar hembusan org bernafas dicuping telinga mereka...

Namun setelah 2hari yg lepas aku dapat tido dgn lena,sehinggalah semalam kejadian ni berulang lagi.

Dalam pukul 8 mlm..aku bertolak dari puchong tuk pulang ke bangi..masuk je area bangi, tetibe aku terhidu bau wangi yang teramat kuat..baunya semcm bau kologen ataupun perfume yang dipakai wanita..so aku pelik...ku bertanya pada kawanku...masing2 pelik dengan bau yang tiba2 itu...


gambar hiasan

Lepas 2minit bau tersebut hilang...dan tak semena2 aku merasakan ada sesuatu di tempt duduk belakang tetapi tidak ku endahkan...sehinggalah die mengacau aku...ditekannya belakang aku...

"ish kaco btol la" aku bermonolog

Sampai je dibilik aku nekad tuk menceritakan perkara ni kt parents aku dan kebetulan aku memang mempunyai sorg pkcik yg pandai bab2 ni..

Aku juz nak tahu betol ke ade benda yg ikut aku..dan menurut pakcik memang betol ade seseorg telah menghantar sesuatu kpdku tetapi tidak la teruk dan orang itu aku kenal yakni merangkak kawan aku sendri la...

So persoalannya sekarang ini siapakah dia yg tegar sunggh melakukan hal sedemikian..apelah yang nak didengkikan sgt dgn aku ni??? pelik???

Ape yg aku alami tak seteruk mana sebbnye benda tu baru lagi...namun jika dibiarkan mungkin akan jd teruk..so sesame la kite lindungi diri kite..



Wallahualam..


5 comments:

yaya ade said...

macam2 org buat kalau dengki.

Nory Zoulkefle said...

SERAMMNYER...

dok puchong yer? sama lah kite..hehe

aienzunnur said...

R u ok?

putri nur amira elisya said...

yaya: tu la dear...kwn pon leh mkn kawn

nory:keje kt puchong dear...duk bangi..but nk tukar keje da =)

aien: tu la laling..sian kt i..tp now alhamdulillah i'm ok ...windu u..bile mau jupe ni?

International Directory Blogspot said...

Hello!
After visiting your blog, I invite you to join us in the "International Directory Blogspot".
"International Directory Blogspot" It's 159 Countries and 5519 Websites !
Missing yours join us
If you join us and follow our blog, you will have many more visitors.
It's very simple, you just have to follow our blog, enter your Country and your blog url in a comment, and you will be automatically integrate into the Country list.
We are fortunate to be on the Blogspot platform that offers the opportunity to speak to the world and to share different passions, fashion, paintings, art works, photos, poems.
So you will be able to find in different countries other people with passions similar to your ones.
I think this community could also interest you.
We ask you to follow the blog "Directory" because it will give you twice as many possibilities of visits to your blog!
Thank you for your understanding.
Please follow our blog, it will be very appreciate.
I wish you a great day, with the hope that you will follow our blog "Directory".
After your approval to join us, you will receive your badge
We ask that you follow our blog and place a badge of your choice on your blog, in order to introduce the "directory" to your friends.
Regards
Chris
I follow your blog, I hope it will please you
To find out more about us, click on the link below:
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...