~~~

Give Me Some Sunshine..
Give Me Some Rain..
Give Me Another Chance..
I Want Grows Up One Again...

nuffnang

~dipersilakan klik~

Followers

~~networkblogs~~

Sunday, September 25, 2011

ENDING..

ASSALAM.... semoga sihat-sihat hendaknya...ok..tgk tajuk entry la kan..semua tahu...ending maksudnya 


berakhir...


Nak bina punya lah mengambil masa berhari-hari...maybe berbulan-bulan..nak lagi power bertahun-tahun..tapi 


nak berakhirnya jangan kata sehari...ataupun sejam..sepuluh minit pun jadilah.. cari pasal..cari sebab untuk
berakhir... 


itulah namanya HUBUNGAN tak kisah la..suami isteri ke...tunang-tunangan ke..boyfie girlfie ke...mahupun bestfriend ....thats why la:


BOYFRI(END) 
GIRLFRI(END)
BESTFRI(END)


semua berakhir dengan END ....so serapat mana...sebahagia mana..seindah mana hubungan itu..lambat laun akan berakhir.... tp tidak


FAM(ILY) yang mana ILY bermaksud I LOVE YOU dan panjangnya = FATHER AND MOTHER I LOVE YOU...


so buat korang2 tu...ingtlah mak ayah korang sebelum korang bahagiakan orang lain...bahagiakan dulu insan yang bergelar ibu bapa..mama papa....umi abah...mak ayah korang yang telah mencurahkan kasih sayang sejak korang sekecil tapak tangan..kenapa bila korang sebesar sekarang sayang korang pada orang lain....


x lupa buat korang yang melalui fasa berakhirnya sebuah perhubungan ini...ingtlah ..di saat korang berpaling dari insan2 ini...mereka tetap dibelakang menyokong anda..kembali la pada keluarga mu..ingtlah..ketika kamu menangis..meratapi insan lain yang telah berlalu dari hidupmu....kamu masih ada insan2 yang menyokongmu..


jadi jgnlah kerana sebuah hubungan yang belum tentu kisah akhirnya kamu sggp sktkan diri..bunuh diri..dan semua yang berkaitan dengan istilah perbuatan kecewa...sebelum kamu sakitkan hati or diri kamu..ingtlah saat kamu terluka..ada hati lagi terluka dari kamu...ibu bapa kamu...jadi..bersyukurlah kamu masih punya insan bergelar ibu dan bapa...

 aku pelik ..sunggh aku pelik....bila mana hati kecewa..sggp bunuh diri..sggp skitkan diri...tak sedarkah mereka..dgn perbuatan mereka itu,..mereka telah kecewakan dua hati kecil...ibu bapa mereka...

 semoga kita terpelihara dari semua itu..buat mak ayah aku...i love u so much....thanks a lot syg aku dr kecil smpai ke hari ini selagi nadiku masih berdenyut..selagi nafasku turun naik....


adios amigos,

2 comments:

beyl said...

u say, non-family loves ending relationships. but what if ur family regrets ur presence in the family and wishes to end it? what do u do?

putri nur amira elisya said...

wowww...what happen dear? ape yg mira maksudkan hubungan tu xkan putus...darah daging kan..seteruk mane pom..sejht mane pom..still ade ikatan...yang lain..lau dah putus..putus..the end..xkisah la ending die bhgia or what...

boyfie or girlfie... lau diorg kawin jd hubungan suami isteri rite..so hubungan kekasih tu akan ending la...

ha...see2...phm x? n cume yg bezanya ending tu sedih or hepi...tu je...bestfren same gak..lau dah xjd bestfren..samada jd musuh...kwn biasa...or kapel...ha..still jgk ending hubungan tu..

but family..ikut mane pom..kua masuk..iktn still ade...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...