~~~

Give Me Some Sunshine..
Give Me Some Rain..
Give Me Another Chance..
I Want Grows Up One Again...

nuffnang

~dipersilakan klik~

Followers

~~networkblogs~~

Monday, April 18, 2011

WANITA dipersalahkan...

jam kt lappyku ni dah menunjukkan pukul 2:29 minit pagi...19 april 2011...aiseyhmen..sush lak nk tido mlm ni...aku ade benda nk story kt korunk..tp sblm tu...

assalamualaikum sume..ahakkkk.. MySpace

tahukah korunk nk menulis blog ni memerlukan persediaan mental dan fizikal yg cukup?? sebb lau xde idea n x sihat cmner nk menaip..hahhaa...storynye...zaassss..

aku bukanlah bengang...tp just x puas hati la kan..alkisahnye siang td aku terbace la satu note ni...die kutuk la pompuan2 yg letak gmbr sekc2 kt fb...die kate menambahkan dose kaum adam...ni aku nk tanye....yg hangpa duk p tgk tu awat?? lau rase baek sgt ..toksah la duk main fb...name dah SOCIAL NETWORK..kompem2 la social...

eh2...jgn la slh phm..xde la aku sokong diorg2 yg mengaku islam tp posing sekc2..bkn takat gmbr..tp real life diorg pom mcm tu..tp yg aku benggangnye... nape mesti NAK SALAHKAN kaum hawa???

maybe niat die baek..nk menegur..tp kate org sblm tegur tu...muhasabah diri tu dulu kan...lau tak nak hangpa berdose...tosah duk tgk...ni gedik tgk profile pic pompuan lawa n sekc seket..mule la duk gatai duk add...pahtu duk kelebek album minah tu satu2...

lg satu aku duk heran kan..time aku letak profile pic selain dr muka aku ..letak name pelik2..xde sape pom nk add..( bkn nk kate aku comel..in fact...gmbr2 aku sume edit..ahak... terkamtoi sudahh).. tp letak je gmbr yg aku edit td tu..letak name comel2..kompem..berderet2 add..hahahhaa.... jgn slh phm disini ye..aku bkn nk bangge diri..just nk korunk teliti... btol ke x ape yg aku ckp ni??

aku yakin dan percaye la..korunk2 pembace wanita mesti penah jd mcm ni kan.. so ce korunk pk..logik ke x..diorg nk slhkan c minah sekc itu td??? sebenarnye dah berlambak note2 mcm ni yg aku bace..ade tu siap wat page..kaut gmbr2 pompuan yg diketagorikan sbg sekc...(wlpn yg pkai tudung) pahtu duk tunjuk contoh sbg cre berpakaian yg slh...

motifnye memang la nk sedarkan kaum hawa kan...tp patot ke smpai aibkan org mcm tu?? wlpn dah cover muke ngan name minah tu....bg aku org yg fren ngan minah tu still leh detect sape die...aku x setuju dgn care die je...ni..korunk penah dgr lagu ni x?


Minah minah tudung zaman sekarang ramai cacat otak [bodoh]
Pakai tudung tapi pakai pakaian ketat ketat [bodoh]
Ada pula pakai tudung tapi pakai t-shirt pula [bodoh]
Mana ke tidak masyarakat kita di pandang rendah [bodoh]



bagi aku x patot la smpai kate bodoh...diorg ni xtau ke...setiap yg diucap..or dikate tu satu doa?? ni lg satu...alkisahnye..sorg aunty ni ngadu kt aku..xkenal pom..tp sembg2 punyer pasal...tup2 die bukak citer..x puas hati ade satu rancgn tv ni..pasal suami curg..org lam tv tu slhkan isteri2 tu sebb tak pandai nk hias diri..amik ati suami...suami balik2 keje..penat..tgk.bini serabai..gemuk..dah x mcm dulu...

aunty tu pom ckp: "yg c laki tu die ingt die sorg je ke penat??? cube bg duit kt bini tu..yg gemuk leh jd kurus..yg hodoh leh lawa, ni x...pandai mengate je....cri alasan nk kawin lain..." yg pompuan lak...lau ade duit pandai la die nk jage diri..zmn skrg ni ape pom boleh..asalkan ade ni ha( smbil tgnnye membuat simbol duit)..

yeppp..aku setuju..org ni pandai nk mengate n menyalahkan org jek....logik gak ape yg aunty tu ckp...tp pokok pangkalnye hati tu.....xkire pompuan ke laki..semua same je...

kisah lain plak..ptg td gak aku terbace satu blog ni..die cerita yg die dgr radio HOT fm..zon bengang..sorang mamt ni bengang..pompuan yg die kenal  lawa kt facebook tp bile jumpe..realitinye xspt dlm gmbr...die marah2 pompuan tu...der3...ni aku nk tanye ..ko bajet ko ensem sgt ke nk kutuk2 org ni???

even aku ade kawan yg memilih thp gmpang..nk yg putih..tinggi..slim..kurus dr die..die tu dah cekeding....aku pom die kate gemok...sabo jela.... so aku ckp la kt die..."zmn skrg ni xleh memlih sgt...xde yg perfect pom...baik lawa hati dr lawa luaran..nanti tue dah xde makne dah lawa luaran tu"

die pom bls ngan eksyennye: " nk bt bini kene la memilih... nk hidup ngan die kot..."

aku geram+panas hati(sebb die byk kutuk aku: " mslhnye..awk tu hensem sgt ke smpai nk memilih thp artis ni??" amik ko...sesedap rase aku bg MySpace

di jwb smbil tersengih2: " sy x hensem ni anugerah Allah..nk wat lagu mane kan"

hamboi2...korunk tgk...pandai plak die kate anugerah..tp time org lain duk kutuk bgai nk rak....ni la manusia yg xleh dppgl manusia..kene pggl org...

korunk pk la.... MySpace

adios amigos,

2 comments:

pykah eLfy said...

adeiii....
2 la manusia...
xsedar diri...
asyk salah menyalah ja.....
hmmmmmmmmmm......

putri nur amira elisya said...

tula...asyik nk menyalahkan org je... kan3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...