~~~

Give Me Some Sunshine..
Give Me Some Rain..
Give Me Another Chance..
I Want Grows Up One Again...

nuffnang

~dipersilakan klik~

Followers

~~networkblogs~~

Sunday, October 3, 2010

Kenapa perempuan melayu senang kena rasuk...

Kes ini berlaku betul diruang pelajar perempuan membasuh kain. Berlaku diasrama puteri. Kebanyakan yang terkena rasukan adalah gadis melayu dan tidak pernah ada kes berlaku pada pelajar kaum Cina dan India. Di mana salah nya…

Kita ikuti percakapan antara bomoh melayu dan syaitan.Kes histeria di sekolah kat BSB… ..Misteri di Asrama Puteri terjawap!


Suatu hari, ada seorang ketua bomoh yang begitu berani hendak berjumpa dengan sekumpulan jin yang berlegar2 di asrama hinggakan mereka merasuk sebilangan pelajar di sekolah itu. Ketika sampai di sebuah bilik, ketua bomoh pun membaca sejenismantera. Selepas membaca mantera, ketua bomoh pun memanggil ketua jin itu. Lalu ketua jin itu pun datang dengan menunjukkan wajah rupanya yang begitu hodoh dan jijik. Hinggakan ketua bomoh yang begitu berpengalaman itu pun hampir2 pengsan dibuatnya!

Hinggakan mayat reput pun lebih baik dari wajah si ketua jin itu!!! Tapi si ketua bomoh tetap kuatkan semangatnya yang jitu. Lalu si ketua bomoh pun bertanya dengan kuat dan nyaring, menampakkan semangatnya yang tidak kendur walaupun terlihat sesuatu yang begitu menakutkan itu.

“Mengapa kau rasuk pelajar sekolah di sini hah? Jawap!!!” Kenapa gadis Melayu jadi sasaran kau wahai syaitan yang direjam???

”Dengan menarik nafas panjang, si ketua jin pun menjawab sambil menyanyi2…

“Siapa Bilang Gadis Melayu Tak Menawan Tak Menarik Hati, Tiada Memikat”, “Kalaulah Memang, Tak Mungkin Aku Tertarik, Kalaulah Sungguh, Tak Mungkin Aku MERASUK”.

(p/s:ni lagu yg dipopularkan jamal abdillah-gadis melayu)Lau nk lagi best nyanyi la lagu ni versi lawak ni..n sesape yg xtau g cri ni lagu cpt..kah7)

1 comment:

cik yg sgt comelllll said...

wakaka..sungguh kesengalan..baru nk saspen dgn itu ketua jin..hahhaha..abeh tu..kicik ati la gadis cine n india..hoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...